adviesverlening en begeleiding
Wil je advies over onderstaande onderwerpen of een combinatie van verschillende onderwerpen? Heb je nog een bijkomende vraag?
Neem contact op via onderstaand contactformulier.
Thuishospitalisatie
Kan jij thuishospitalisatie toepassen in je organisatie? Welke expertise heb je nodig? Hoe implementeer je de uitvoering en de samenwerking met de ziekenhuizen? Wat is het wetgevend kader en hoe werkt de vergoeding?
De structurele equipe
Zorgkundigen zijn onmisbaar in een team van thuisverpleegkundigen. Hoe werkt deze samenwerking en welke extra aandachtspunten dien je in acht te nemen? Wil je begeleid worden in het installeren van je structurele equipe? Heb je nood aan nieuwe samenwerkingsovereenkomsten of wens je je oude te laten controleren? We helpen je graag met deze kleine lettertjes.
Diensten thuisverpleging met forfaitaire tegemoetkoming
Wat is de forfaitaire tegemoetkoming en waarvoor kan je deze inzetten? Wanneer kan je als coördinator aanspraak maken op deze tegemoetkoming?
Berekening forfaitaire tegemoetkoming
Word je graag ondersteund bij de opmaak van de documenten in je indiening van de forfaitaire tegemoetkoming? Of besteed je deze administratieve taak graag uit?
De erkende dienst voor thuisverpleging
Wanneer je kwaliteit hoog in het vaandel draagt en evaluatie van je werking voorop stelt, kan je een erkenning aanvragen bij het departement Zorg. Het kwaliteitsdecreet helpt je je dienst steeds te verbeteren.
De geheimen van artikel 8 van de nomenclatuur
Word je graag een expert in het toepassen van de correcte nomenclatuurcodes of heb je een specifieke vraag over het toepassen van de nomenclatuur binnen je expertise? Wij maken je graag wegwijs in het correct lezen en gebruiken van deze wetgeving.
De kwaliteitswet
Hoe staat het met de uitvoeringsbesluiten van de kwaliteitswet? Wat moet je nu al wel en niet toepassen en welk effect heeft dit binnen je werking?
Je visie als thuisverpleegkundige
Een duidelijke visie de basis is om je werk kwaliteitsvol neer te zetten en je dienst uit te dragen. Maar hoe geef je woorden aan zoveel informatie en hoe ga je naar de kern?
Kwaliteitshandboek
Vraagt je werking om een kwaliteitshandboek? Geef je beleid vorm en bied op die manier houvast aan je medewerkers en teamleden?
Evidence based werken en protocollen
Ieder team en iedere verpleegkundige heeft een eigen manier van werken. Maar is deze werking wel voldoende afgestemd op elkaar en wetenschappelijk onderbouwd binnen je team? Ga aan de slag met protocollen en neem je team mee in de professionalisering van de uitoefening van verpleegkundige handelingen.
Conventionering
Evoluties in het zorglandschap zorgen er wel eens voor dat je je conventiestatus in vraag gaat stellen. Wat is de zin en onzin van de conventie?
Opstart dienst voor thuisverpleging
Wil je als zorgorganisatie starten met een praktijk of dienst voor thuisverpleging? Wij helpen je uit te zoeken of dit haalbaar is, zetten de budgetten voorop en gaan mee op zoek naar de vorm die het best past binnen je organisatie.
Samenwerkingsovereenkomst en afsprakenovereenkomst
Ben je op zoek naar een samenwerkingsovereenkomst die de wettelijke afspraken betreffende de professionele samenwerking bundelt? Of ben je op zoek naar de juiste vorm van een afsprakenovereenkomst die jullie als team dichter bij elkaar zal brengen?
Premies voor de thuisverpleegkundige
Ben je het overzicht kwijt van alle premies waarop je als thuisverpleegkundige recht hebt? Of zie je ze graag eens allemaal op een rijtje? Wanneer heb je recht op de vergoedingen van je expertise of bijkomende opleiding en wanneer mag je ze aanvragen. Wij helpen je met het overzicht en de planning voor de indieningen.
Remgeld en maximumfactuur
Hoe zit dat nu met remgeld? Mag ik dit zomaar vragen? Wat zijn de randvoorwarden en hoe licht ik mijn patiënten in?
Wet op de patiëntenrechten, de rechten en plichten van de verpleegkundige en de zorgkundige
Als verpleegkundige zweren we de eed van Florence Nightingale en dienen we ons te houden aan de deontologische code. Maar wat houdt dat nu weer in? En welke rechten hebben onze patiënten?
Werken met stagiairs en studenten
Je stagiairs en studenten zijn onze toekomstige zorgverleners en je werkt graag met hen samen om hen te ondersteunen in hun opleiding. Wie kan er je team verrijken en hoe pas je de samenwerking wettelijk toe?
RIZIV en DGEC
Het RIZIV en DGEC zijn er niet enkel om ons te controleren, ze bieden ons eveneens een bron van richtlijnen en informatie. Hoe vind je je weg in al deze informatie en hoe zorg je ervoor dat je een controle niet moet schuwen.
Kan je het onderwerp dat je zoekt niet vinden? Dan zijn we mogelijks nog aan de slag met deze materie. Stel alvast je vraag via onderstaande knop en we brengen je op de hoogte van de stand van zaken.